Kijk de MLB live op FOX Sports!

Opening Day: Nederlanders schitteren in de MLB

28 maart 2019
Dertig teams, 162 wedstrijden, zeven Nederlanders en uiteindelijk één kampioen. Het MLB-seizoen staat op het punt van beginnen.

Na de twee wedstrijden in Tokyo tussen Oakland Athletics en Seattle Mariners is het nu tijd voor Opening Day. Een begrip in Amerika en de officiële start van het seizoen. Je ziet het uiteraard ook in 2019 op FOX Sports.

Nederlanders

Aan Nederlanders geen gebrek in de MLB. Sterker nog: ze doen het hartstikke goed in de grootste honkbalcompetitie ter wereld.

Kenley Jansen en Xander Bogaerts ontmoetten elkaar in oktober in de World Series en als je de voorspellingen mag geloven kunnen zij dit jaar op herhaling gaan.

Daar willen de anderen een stokje voor steken. Didi Gregorius moet wegens een schouderblessure tot juni wachten, maar gaat met New York Yankees ongetwijfeld het gevecht aan met de mannen uit Boston.

Zowel Jonathan Schoop als Jurickson Profar zijn dit seizoen bij andere teams te bewonderen. Schoop begon vorig jaar bij Baltimore Orioles, werd getransfereerd naar Milwaukee Brewers en haalde vervolgens de finale van de National League. Nu staat hij bij Minnesota Twins onder contract. Profar maakte na zeven jaar Texas Rangers de overstap naar Oakland Athletics.

Kenley Jansen Los Angeles Dodgers
Xander Bogaerts Boston Red Sox
Didi Gregorius New York Yankees
Andrelton Simmons Los Angeles Angels
Jonathan Schoop Minnesota Twins
Ozzie Albies Atlanta Braves
Jurickson Profar Oakland Athletics

Spencer Kieboom is een relatief nieuwe naam in het lijstje Nederlanders. De catcher probeerde een plek in het team bij Washington Nationals te veroveren, waar hij vorig seizoen 52 wedstrijden speelde. Vorige week kreeg hij echter het bericht dat hij in de Minor Leagues moet starten. Dat betekent niet dat hij niet in actie gaat komen, maar tijdens Opening Day zit hij niet bij de selectie.

Grote contracten

Van alle spelers die van club verwisselden springen er twee uit het oog: Manny Machado en Bryce Harper.

Het tweetal tekende voor records: Machado ontvangt in tien jaar 300 miljoen dollar bij San Diego Padres en Harper ging daar nog eens overheen: 330 miljoen dollar in dertien jaar bij Philadelphia Phillies.

Wat zenden we uit?

Fans van de MLB komen zeven keer per week aan hun trekken bij FOX Sports. Van Spring Training tot en met de World Series: wij zijn erbij. 

Wij beginnen vrijdag gelijk met de klassieker in de MLB: Boston Red Sox tegen New York Yankees. De aartsrivalen kruisen de degens in Florida tijdens Spring Training en zullen elkaar in het reguliere seizoen nog negentien keer tegenkomen, waaronder twee keer in Londen.

Programma op FOX Sports

Wat zie je komende week wanneer en waar? Wij hebben alles op een rij gezet. Vanaf 11 april is ook elke week MLB's Best te zien op FOX Sports 6.

Bij de selectie van de wedstrijden proberen we rekening te houden met topploegen en Nederlandse spelers. (FOX Sports)

New York Yankees Baltimore Orioles 28 maart 18.00 uur FOX Sports 6
Oakland Athletics Los Angeles Angels 28 maart
21.00 uur FOX Sports 6
Philadelphia Phillies Atlanta Braves  30 maart 21.00 uur FOX Sports 5
Oakland Athletics Los Angeles Angels 31 maart 22.00 uur FOX Sports 5
Pittsburgh Pirates St. Louis Cardinals 1 april 19.00 uur FOX Sports 6
Cleveland Indians Chicago White Sox 1 april 22.00 uur FOX Sports 6
Kansas City Royals Minnesota Twins 3 april 19.00 uur FOX Sports 6