Zion Williamson
Zion Williamson - © ANP

USA Update: Duke en supertalent Zion Williamson bibberend naar 'Elite Eight'

30 maart 2019
Duke Blue Devils is opnieuw met de schrik vrijgekomen tijdens March Madness. Het team van supertalent Zion Williamson was na een zinderende slotfase nipt met 75-73 te sterk voor Virginia Tech Hokies.

De als eerste geplaatste Blue Devils keken lange tijd tegen een achterstand aan, maar sleepten tijdens de tweede helft de zege alsnog uit het vuur. Met de nipte overwinning drong Duke door tot de Elite Eight van het college basketbalkampioenschap.

Net als in de vorige wedstrijd tegen UCF kreeg de tegenstander op de valreep nog een kans om de zaken om te draaien. Met nog een seconde op de klok wist Ahmed Hill van Virginia Tech de bal echter niet in de basket te krijgen om een verlenging af te dwingen.

Spotlights

Williamson wordt al jaren gezien als de nieuwe LeBron James en hij stelde opnieuw niet teleur met 23 punten. Hij moest ditmaal wel de spotlights delen met collega-eerstejaars RJ Barrett en Tre Jones.

 

Barrett, die voor slechts drie punten in de eerste helft tekende, eindigde met achttien punten en elf assists. Jones was goed voor 22 punten en acht assists.

March Madness zie je zaterdag vanaf 23.10 uur LIVE op FOX Sports 6

Comeback Red Sox

Boston Red Sox heeft ternauwernood zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De ploeg van Xander Bogaerts draaide op bezoek bij Seattle Mariners een 6-1 achterstand om in een 6-7 zege.

Mitch Moreland werd de gevierde man bij de regerend kampioen. De pinch hitter sloeg in de laatste inning met twee man op de honken een homerun, goed voor drie punten.

Bogaerts had bij een 2-0 achterstand nog voor de aansluiting gezorgd door de bal over de hekken te slaan, maar Seattle liep daarna weg. Na vier innings had de thuisploeg al een 6-1 voorsprong te pakken.

Boston toonde echter in het tweede deel van de wedstrijd veerkracht, met als apotheose de winnende klap van Moreland.

De Red Sox verloren vrijdag de seizoensouverture met 12-4 van Seattle. Dit weekend treffen de ploegen elkaar nog twee keer. (FOX Sports)