WTA Charleston: Bertens vs. Trevisan

IJzersterke start gravelseizoen voor Bertens in Charleston

3 april 2019
Kiki Bertens heeft een indrukwekkende start gemaakt aan haar gravelseizoen. De titelhoudster tikte in de tweede ronde van het WTA-toernooi van Charleston Martina Trevisan met 6-2, 6-1 van de baan.

Bertens beleefde vorig jaar haar grote doorbraak door de Duitse Julia Goerges met 6-2, 6-1 te verslaan in de finale in South Carolina. Sindsdien is ze tot grote hoogte gestegen en bereikte deze week de zesde plaats op de wereldranglijst, haar beste positie ooit.

De Wateringse, die een bye in de eerste ronde had, moest Trevisan slechts in de openingsfase naast zich dulden. De Italiaanse qualifier brak na een vroege break van Bertens brutaal terug om de stand op 2-2 te brengen.

Het was meteen het laatste wapenfeit van Trevisan, aangezien Bertens was warmgedraaid in het koude Charleston. De nummer twee van de plaatsingslijst trok de wedstrijd naar zich toe door de volgende acht games op rij te winnen.

Ze gunde de Italiaanse nummer 159 van de wereld nog een puntje op 4-0 en maakte vervolgens het karwei af met een derde break in de tweede set.

Bertens treft in de derde ronde de winnares van de partij tussen Maria Sakkari en Andrea Petković. (FOX Sports)