Samenvatting Athletico Paranaense - Boca Juniors

Hattrick-held Ruben schiet Paranaense langs Boca Juniors

3 april 2019
Athletico Paranaense heeft de koppositie in Groep G van de Copa Libertadores gegrepen. De Brazilianen waren in eigen huis met 3-0 te sterk voor de Argentijnse grootmacht Boca Juniors.

Paranaense dankte de zege op de verliezend finalist van vorig seizoen aan Marco Ruben. De Argentijnse huurling, die in het verleden voor Boca’s aartsrivaal River Plate uitkwam, tekende voor een hattrick tegen zijn landgenoten.

Na twee grote kansen van Boca greep Paranaense het initiatief halverwege de eerste helft. Ruben opende vervolgens tien minuten voor rust de score. Een lage voorzet van de uitblinkende Rony werd half gemist door Luis González, waarna de spits de bal in het doel werkte.

Ruben werd in de tweede helft hard geraakt door Boca-keeper Esteban Andrada, maar het weerhield hem er niet van om de zege veilig te stellen. Hij verdubbelde de voorsprong op het randje van buitenspel met een intikker, waarna hij een rebound van de paal binnenkopte voor de 3-0.

Met de zege komt Paranaense op zes punten uit drie wedstrijden. Boca volgt op de tweede plaats met twee punten achterstand. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Internacional en River Plate zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 00.15 uur LIVE op FOX Sports 4

Gerelateerd