Nick Viergever kan donderdag meespelen in de thuiswedstrijd van PSV tegen PEC Zwolle. De centrale verdediger liet zich zondag bij Ajax (3-1 verlies) een kwartier voor tijd wegens een blessure wisselen.

Trainer Mark van Bommel gaf woensdag tijdens zijn vooruitblik op het duel met PEC aan dat Viergever weer fit is.

PSV liet bij Ajax een grote kans liggen om de titelstrijd te beslissen. Direct nadat Noussair Mazraoui rood kreeg en de Amsterdammers met tien man verder moesten, kopte Luuk de Jong de gelijkmaker binnen (1-1). PSV had toen nog een half uur om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat lukte de koploper echter niet.

"Ook na een nederlaag doen we hetzelfde als wat we altijd doen. Of we bovenaan staan of in de achtervolging moeten, maakt voor mij niet uit. Als we aan het eind van het seizoen maar kampioen zijn'', aldus Van Bommel woensdag.

De coach van de Eindhovenaren kreeg zondag van sommige kanten kritiek voor zijn beginopstelling. Met Michal Sadilek, Jorrit Hendrix en Pablo Rosario stonden drie controleurs op het middenveld en bleven de wat meer creatieve voetballers op de bank. Van Bommel: "Het maakt niet uit met welke poppetjes we staan. Het gaat om de principes. We doen niks anders, alleen zetten wij andere spelers neer. Daarbinnen kunnen we variëren.''

PSV moet niet lang in de teleurstelling blijven hangen, vindt Van Bommel. "We weten waar het aan lag. We gaven een eigen doelpunt en een penalty weg. Voor de rest heeft Ajax niets gecreëerd. Ik vond niet dat wij slecht speelden. Natuurlijk had je acht punten los kunnen staan, maar we staan vanaf het begin van de competitie bovenaan.''

Bij PEC Zwolle keren verdedigers Bram van Polen en Thomas Lam terug van een schorsing. (FOX Sports/ANP)