Kenley Jansen
Kenley Jansen - © ANP

USA Update: Kenley Jansen na hartoperatie klaar voor terugkeer naar Colorado

4 april 2019
Kenley Jansen is positief gestemd voor zijn terugkeer naar Denver. De Oranje-international gaat dit weekend met zijn Los Angeles Dodgers op bezoek bij Colorado Rockies, waar hij vorig jaar opnieuw last kreeg van hartritmestoornissen.

Jansen, die in 2011 en 2012 al kampte met hetzelfde probleem, kreeg afgelopen augustus in het hooggelegen Denver opnieuw last van zijn hart. Hij keerde na een kleine twee weken afwezigheid terug bij zijn team, maar onderging na het seizoen alsnog een operatie.

Beetje zenuwslopend

De 31-jarige closer liet de laatste trip naar Colorado in september schieten vanwege de verhoogde risico’s, maar voelt zich inmiddels in staat om af te reizen. “Ik heb er zin in, maar het is wel een beetje zenuwslopend”, verklaarde hij bij ESPN.

“Het is goed dat we al zo vroeg naar Colorado gaan, zodat ik hier niet langer over hoef na te denken. Ik ga die kant op en als de coach mij inzet, dan ga ik met plezier het veld op.”

De Dodgers spelen dit weekend drie wedstrijden tegen de Rockies. De verliezend World Series-finalist van de laatste twee seizoenen is het seizoen begonnen met vijf zeges tegenover twee nederlagen.

Los Angeles en Jansen boekten woensdagnacht een 5-3 overwinning op San Francisco Giants. De werper pikte zijn derde save in vier wedstrijden op. (FOX Sports)