eDivisie
eDivisie - © FOXSports.NL

eDivisie update: Topper in de play-offs gewonnen door Excelsior

4 april 2019
Levy Frederique heeft met Excelsior weten te winnen van zijn directe concurrent PSV. Voor Ali Riza Aygün (PSV) betekende het voor het eerst puntverlies in de play-offs.

De eSporter van Excelsior is de man in vorm in de eDivisie. Hij wist al binnen vijf minuten de score te openen voor de Rotterdammers. Een kwartier voor tijd bracht hij de score zelfs op 2-0. PSV kwam dankzij een prachtig uitgespeelde aanval nog terug tot 2-1.

In de return speelde Excelsior behouden en kon PSV nauwelijks grote kansen creëren. In de 85ste minuut kreeg Aygün nog een levensgrote kans maar deze wist hij niet te benutten. Excelsior wint de topper van PSV en gaat alleen aan kop.

Veel goals, geen winnaars

Bij beide overige wedstrijden in de eDivisie vielen veel doelpunten. Dit leidde niet tot winnaars of verliezers. Zowel Vitesse – Fortuna Sittard als De Graafschap tegen AZ werd gelijk.

Paskie Rokus (Vitesse) en Renzo Oemrawsingh (Fortuna Sittard) scoorden beiden vijf goals. In het duel tussen Julian van den Berg (De Graafschap) en Melvin Boere (AZ) werd door beiden drie keer gescoord.

De vele remises in de eDivisie wordt ook door Rokus namens Vitesse als opmerkelijk gezien: “Nog nooit gezien, zoveel gelijke spelen.” (FOX Sports)