Hunter schiet Virginia Cavaliers in thriller naar landstitel

Virginia Cavaliers kampioen na zinderende apotheose March Madness

9 april 2019
Na een bloedstollende climax van March Madness heeft Virginia Cavaliers de titel in het college basketball gegrepen. De Cavaliers versloegen in de finale Texas Tech Red Raiders na een verlenging met 85-77.

Met het eerste kampioenschap in de geschiedenis van de Universiteit van Virginia revancheerde de ploeg zich voor de afgang van vorig seizoen. Een jaar geleden ging de toenmalige topseed al onderuit in de eerste ronde van het naseizoen, wat werd gezien als de grootste schok in de historie van het toernooi.

De Cavaliers lieten zich door de Red Raiders bijna opnieuw ringeloren. De ploeg gaf in de tweede helft een voorsprong van tien punten uit handen en keek in de slotfase plotseling aan tegen een achterstand van drie punten.

De'Andre Hunter

Met nog twaalf seconden op de klok in de reguliere speeltijd sleepte De'Andre Hunter met een schitterende driepunter een verlenging uit het vuur. De tweedejaars maakte in overtime opnieuw een cruciale score, waarmee de Cavaliers definitief de leiding pakten.

Hunter eindigde met een persoonlijk record van 27 punten. Kyle Guy, de held van de halve finale tegen Auburn, droeg 24 punten bij aan de score. (FOX Sports)