Jurickson Profar
Jurickson Profar - © Pro Shots

USA Update: Monsterscores voor Profar en Schoop, ongelukkige Magic stapt op

10 april 2019
Met dank aan Jurickson Profar heeft Oakland Athletics een monsterscore geboekt op bezoek bij Baltimore Orioles. De Oranje-international tekende tijdens de 2-13 zege voor een persoonlijk record van vijf binnengeslagen punten.

Profar droeg een run bij in de indrukwekkende tweede inning (0-5), waarna hij de stand in het zevende bedrijf met een homerun op 0-6 bracht. In de laatste twee innings voegde hij nog drie RBIs aan zijn totaal toe.

 

“Ik probeerde gewoon contact te maken met de bal”, verklaarde de op Curaçao geboren infielder. “Ik dacht niet aan de binnengeslagen punten, maar wilde gewoon op de honken komen. Je probeert elke slagbeurt het team te helpen en vandaag lukte dat met mijn hits.”

Homeruns Schoop

Ook collega-international Jonathan Schoop van Minnesota Twins was belangrijk tijdens een homerunfestival bij New York Mets. De tweedehonkman was met zijn eerste twee dingers voor de club goed voor vier binnengeslagen punten tijdens de 8-14 overwinning.

De twee ploegen sloegen in totaal tien homeruns, waarmee het record voor een wedstrijd in het tien jaar oude Citi Field werd gebroken.

Magic Johnson stapt op

Basketballegende Magic Johnson is vrij plotseling opgestapt als voorzitter van Los Angeles Lakers.

Hij voelde zich niet gelukkig in die rol, zei de 58-jarige voormalig topspeler van de Lakers tijdens een ingelaste persconferentie voorafgaande aan het duel van de Lakers met Portland Trail Blazers.

“Ik was gelukkiger toen ik geen voorzitter was. Ik haatte het achterbakse gedoe en stiekeme gefluister. Er waren te veel zaken die ik niet leuk vond”, zei Johnson.

Johnson beleefde ook weinig plezier aan de komst van LeBron James. De absolute vedette van de NBA slaagde er niet in de Lakers naar de play-offs te dirigeren. De slotwedstrijd van het reguliere seizoen verloor de ploeg met 104-101. “Blessures hebben ons dit seizoen parten gespeeld en ik hoop dat de Lakers na dit seizoen weer de juiste weg inslaan”, aldus vijfvoudig NBA-kampioen Magic Johnson. (FOX Sports/ANP)