Ali Riza Aygün
Ali Riza Aygün - © FOXSports.NL

eDivisie Update: Laatste speelronde in de play-offs

10 april 2019
De nummer één en twee in de play-offpoule van de eDivisie waren na speelronde 4 al bekend en zo stond er automatisch niets meer op het spel in de laatste speelronde. Alhoewel, er werd natuurlijk gespeeld voor de eer.

Levy Frederique van Excelsior en Ali Riza Aygün van PSV waren als respectievelijke nummer één en twee niet meer in te halen voor de concurrentie en mogen zich gaan opmaken voor de kwartfinales van de eDivisie. Maar niet voordat de laatste wedstrijden werden afgewerkt.

AZ - Excelsior

Levy Frederique nam het op tegen Melvin Boere van AZ. Nadat de heenwedstrijd eindigde in een spectaculaire remise (3-3) stelde Frederique met Excelsior in de terugwedstrijd orde op zaken door met 2-1 te winnen. Zo gaan de punten naar Frederique die daarmee bovenaan in de poule eindigt. 

Vitesse - PSV

Ook Ali Riza Aygün (PSV) en Paskie Rokus (Vitesse) maakten er een spectaculaire heenwedstrijd van. In de slotseconden sleepte Ali Riza er een 4-3 overwinning uit. Ook in de terugwedstrijd werd er volop gescoord (4-2) en pakte PSV weer de overwinning. Het levert Ali Riza drie punten op die daarmee op de tweede plek eindigt.

De Graafschap - Fortuna Sittard

Bij het duel tussen Julian van den Berg (De Graafschap) en Renzo Oemrawsingh (Fortuna Sittard) stond er niets meer op het spel. Van den Berg ging uiteindelijk met de drie punten aan de haal na de 5-3 overwinning over twee wedstrijden. 

Kwartfinalisten

De volgende eSporters zien we terug in de kwartfinales van de eDivisie: Tony Kok (PEC Zwolle), Floris Jorna (sc Heerenveen), Nick den Hamer (FC Groningen), Jaey Daalhuisen (Feyenoord), Dani Hagebeuk (Ajax), Bryan Hessing (Heracles Almelo), Levy Frederique (Excelsior) en Ali Riza Aygün (PSV). (FOX Sports)