Xander Bogaerts (rechts)
Xander Bogaerts (rechts) - © ANP

USA Update: Bogaerts maakt alle punten voor winnend Boston, Blue Jackets winnen weer

15 april 2019
Xander Bogaerts heeft Boston Red Sox aan een 4-0 zege op Baltimore Orioles geholpen. De Oranje-international nam de complete productie van de regerend kampioen voor zijn rekening.

Bogaerts tekende in de vierde inning voor zijn eerste binnengeslagen punt met een sacrifice fly, waarop Steve Pearce scoorde.

De op Aruba geboren korte stop, die onlangs dankzij een contractverlenging de bestbetaalde Nederlandse sporter werd, stelde vervolgens in het achtste bedrijf de overwinning veilig. Met twee honken bezet sloeg hij met een homerun de eindstand op het bord.

David Price was eveneens belangrijk voor Boston, waar de startende werpers dit seizoen nog niet de topvorm te pakken hebben. De pitcher stond zeven innings op de heuvel en stond slechts drie hits toe.

Met de zege staan de Red Sox nu gelijk met de Orioles op de derde plaats in de AL East. Beide ploegen boekten zes overwinningen tegenover tien nederlagen.

Blue Jackets blijven winnen

In de NHL play-offs heeft Columbus Blue Jackets nog één zege nodig om een megastunt te completeren tegen Tampa Bay Lightning, de beste ploeg van het reguliere seizoen.

De formatie uit Ohio nam een 3-0 voorsprong in de best-of-seven-serie na een 3-1 overwinning in eigen huis.

 

Matt Duchene, Oliver Bjorkstrand en Cam Atkinson scoorden voor Columbus, terwijl goalie Sergei Bobrovsky dertig reddingen maakte.

Indien de Blue Jackets een vierde overwinningen boeken, dan zou het voor het eerst in de clubgeschiedenis zijn dat het team een play-offserie wint. (FOX Sports)