Bayern München is nog altijd de motor van het Duitse nationale elftal. Dat zegt voorzitter Uli Hoeness van de club uit Beieren.

“De Duitse Mannschaft heeft zijn succesvolste periodes als Bayern München genoeg spelers levert”, aldus Hoeness. “Ik denk aan de wereldtitels in 1974 en 2014 en ook het elftal dat in 1990 het WK won had een kern van spelers die een verleden bij Bayern had.”

Zege op Oranje

Hoeness ziet een nieuwe succesperiode aankomen van het Duitse team, te beginnen bij het EK van 2020. “Die prachtige zege van 3-2 op Nederland vorig maand is een goed voorbeeld. Vijf spelers van Bayern stonden in de basis: de wat oudere doelman Manuel Neuer en vier jongelingen: Joshua Kimmich, Niklas Süle, Leon Goretzka en Serge Gnabry. Geen enkele andere club leverde meer dan één speler.”

Begin maart liet bondscoach Joachim Löw weten dat hij geen gebruik meer zal maken van drie ervaren Bayern-spelers. Wereldkampioenen Mats Hummels, Jérôme Boateng en Thomas Müller hoeven niet meer op een uitnodiging van Löw te rekenen. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand