Kenley Jansen
Kenley Jansen - © ANP

USA Update: Jansen en Dodgers boeken benauwde zege, Hurricanes kraken Capitals

16 april 2019
Los Angeles Dodgers heeft ternauwernood een 4-3 zege op Cincinnati Reds geboekt. Oranje-international Kenley Jansen schreef op Jackie Robinson Day de overwinning op zijn conto bij.

De Dodgers, de verliezend finalist in de laatste twee World Series, sleepte de zege op de valreep uit het vuur dankzij een walk off-homerun van Joc Pederson in het tweede gedeelte van de negende inning.

Jansen kon zodoende opgelucht ademhalen. De closer van de Dodgers was in het eerste deel van de laatste inning op de heuvel gekomen en had de 2-3 van Matt Kemp moeten toestaan. Met één man op de honken vuurde Pederson even later echter een bal van werper Raisel Iglesias de tribunes in.

Clayton Kershaw kon eveneens terugkijken op een mooie avond. De ace van de Dodgers speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen na een schouderblessure. De toppitcher stond slechts twee runs en vijf hits toe in zeven innings.

Het slechte nieuws was dat homerun leader van de National League, Cody Bellinger, naar de kant moest met een knieblessure. De rechtsvelder, die al negen dingers achter zijn naam heeft, werd hard geraakt door een bal van Luis Castillo.

De MLB staat elk jaar stil bij het debuut van Jackie Robinson. De legendarische speler werd op 15 april 1947 de eerste donkere speler op het hoogste platform. De kinderen van Robinson mochten maandagavond de eerste bal van de wedstrijd werpen.

Hurricanes kraken Capitals

In de NHL vierde Carolina Hurricanes zijn eerste thuiswedstrijd in de play-offs in tien jaar tijd met een 5-0 zege op regerend kampioen Washington Capitals.

Met de overwinning bracht de formatie uit Raleigh de achterstand in de best-of-seven terug tot 1-2.

Warren Foegele en Dougie Hamilton waren allebei goed voor twee goals, waarna Brock McGinn de eindstand op het bord zette. (FOX Sports)