Kwartfinales eDivisie
Kwartfinales eDivisie - © FOXSports.NL

eDivisie: Knock-outfase gaat van start

16 april 2019
Dinsdagmiddag begint de knockout-fase van de eDivisie. In de kwartfinales staat Ajax tegenover PSV, sc Heerenveen treft FC Groningen, PEC Zwolle speelt tegen Excelsior en tot slot het duel tussen Heracles Almelo en Feyenoord.

Niet alleen in de Eredivisie staat de wedstrijd tussen Ajax en PSV bekend als een kraker. Ook in de eDivisie ontlopen de ploegen elkaar nauwelijks. Dani Hagebeuk wist de groepsfase met Ajax als koploper af te sluiten, Ali Riza Aygün heeft zich met PSV via de play-offs geplaatst voor de kwartfinale. De eSporter in dienst van de Eindhovenaren eindigde één punt achter Levy Frederique van Excelsior. 

Derby van het Noorden

Nick den Hamer maakte in de groepsfase grote indruk. De eSporter van FC Groningen wist de poulefase op de eerste plek te eindigen en zich daarmee te kwalificeren voor de kwartfinale. Velen zien Den Hamer als grote kanshebber om de finale te bereiken. Floris Jorna maakte ook indruk in de groepsfase. Hij wist zich met Heerenveen te kwalificeren door als tweede te eindigen, één plekje achter Playstation-finalist PEC Zwolle.

Knock-outfase eDivisie | FOXSports.NL

Resterend programma

De kwartfinales PEC Zwolle tegen Excelsior en Heracles Almelo tegen Feyenoord worden op woensdag gespeeld. Donderdagmiddag wordt er uitgebreid nagepraat in Studio eDivisie. De halve finales zijn op 23 en 24 april. De finale wordt op donderdag 25 april gespeeld. (FOX Sports)