eDivisie
eDivisie - © FOXSports.NL

eDivisie update: Ajax wint topper en knikkert PSV uit het toernooi

16 april 2019
Dani Hagebeuk heeft de goede vorm van de groepsfase vast kunnen houden in de kwartfinale van het toernooi. De eSporter van Ajax heeft in de kwartfinale gewonnen van Ali Riza Aygün (PSV).

Ajax speelde in de beginfase zoals verwacht op balbezit. De eerste tien minuten wist PSV nog niet één keer in balbezit te komen. Al snel wist Hagebeuk het overwicht in een doelpunt om te zetten. Na een kwart wedstrijd liep Ajax verder uit door een blunder van de sluitpost van PSV.

De eerste kans voor de Eindhovenaren was ook direct raak en daarmee leek het nog spannend te gaan worden. Die goal bleek wel de laatste van de eerste wedstrijd: 2-1 voor Ajax.

De return ging lang gelijk op, Ajax speelde op balbezit. Wellicht had Hagebeuk de bekende uitspraak van Cruijff in gedachten: “Als wij de bal hebben, kunnen hun niet scoren.“ In de slotfase ging PSV een stuk aanvallender spelen. De Eindhovenaren hadden een doelpunt nodig om nog kans te maken. Daardoor ontstond er meer ruimte achterin bij PSV.

Een nieuwe blunder van de keeper van de Eindhovenaren zorgde voor een tegendoelpunt. Daarmee wint Ajax over twee wedstrijden en gaan de Amsterdammers door naar de halve finale.

Groningen wint derby van het Noorden

Nog een mooi affiche in de kwartfinale van de eDivisie, de Derby van het Noorden. FC Groningen beleefde een vliegende start. Binnen tien minuten knikte Den Hamer, de eSporter van Groningen, een voorzet binnen en daarmee liep Jorna namens Heerenveen al snel achter de feiten aan.

Diep in de blessuretijd van de eerste helft wist Heerenveen nog langszij te komen en daarmee gingen beide ploegen met een gelijkspel aan de thee. In de tweede helft werd er niet meer gescoord, de return begonnen de teams dus met een 1-1 tussenstand.

Een knappe actie van FC Groningen in het strafschopgebied van Heerenveen werd afgerond door Ronaldo Lima. Daarmee schakelt Groningen de Friezen uit in de eDivisie want Heerenveen weet niet meer te scoren. Over twee wedstrijden een 2-1 overwinning voor Nick den Hamer.

Woensdag andere kwartfinales

Tony Kok (PEC Zwolle) tegen Levy Frederique (Excelsior) en Bryan Hessing (Heracles Almelo) tegen Jaey Daelhuisen (Feyenoord) staat woensdagmiddag op het programma. Kok werd eerste in de poulefase en plaatste zich direct voor de kwartfinale, Frederique won de play-offs en is in uitstekende vorm. 

Bryan Hessing en Jaey Daelhuisen wisten zich ook direct te plaatsen voor de knockout-fase. Het zal een spannend duel worden tussen de ploegen die strijden voor een plek bij de laatste vier. (FOX Sports)