eDivisie
eDivisie - © FOXSports.NL

eDivisie update: Excelsior maakt gehakt van Playstation-finalist

17 april 2019
Levy Frederique (Excelsior) heeft met grote cijfers gewonnen van Tony Kok (PEC Zwolle). Voor PEC een grote telleurstelling, in het Playstation-seizoen wist Kok nog de finale te behalen.

De wedstrijd begon nog uitstekend voor de Zwollenaren, Kok maakte de openingstreffer vanaf elf meter. Excelsior kreeg even later ook een strafschop, maar deze werd niet benut door de Rotterdammers. Frederique liet zich niet van de wijs brengen, een paar minuten later schoot hij de gelijkmaker binnen. Net voor rust kwam Excelsior ook nog op voorsprong.

In de tweede helft wist PEC de kansen niet benutten. Aan de andere kant vielen de doelpunten als rijpe appelen. Excelsior liep uit naar 5-1 en pakte daarmee een grote marge voor de return.

De return werd al snel een formaliteit. Excelsior maakte in de eerste helft een goal waardoor het totale verschil op vijf werd gezet. PEC wist nog wel langszij te komen, maar kreeg in de tweede helft nog twee goals om de oren. Een 8-2 overwinning voor de eSporter in dienst van de Rotterdammers.

Heracles bereikt laatste vier ten koste van Feyenoord

Bryan Hessing (Heracles Almelo) heeft een nipte overwinning geboekt in de kwartfinale tegen Jaey Daalhuisen (Feyenoord). Daarmee bereikt de flamboyante eSporter de laatste vier in het Xbox-seizoen van de eDivisie.

Heracles ging voortvarend van start in de eerste wedstrijd. Al in de eerste helft wist de Heraclied  twee doelpunten te maken. In de tweede helft scoorde Feyenoord pas in blessuretijd de aansluitingstreffer.

In de return kwam Heracles opnieuw op voorsprong. Daarmee bracht hij het verschil op twee goals. Feyenoord scoorde een kwartier voor tijd nog de 1-1 maar wist de wedstrijd niet om te buigen. Een 3-2 overwinning over twee wedstrijden van Bryan Hessing. Hij kan zich nu op gaan maken voor de strijd tegen Levy Frederique (Excelsior). De winnaar van die partij speelt in de finale tegen de winnaar van Ajax-FC Groningen. (FOX Sports)