FC De Rebellen
FC De Rebellen - © FOXSports.NL

FC De Rebellen: oprichter en aanvoerder Marcel Meeuwis

18 april 2019
FC De Rebellen neemt het op zaterdag 1 juni op tegen een amateurteam bij de 'Wedstrijd van je Leven'. In aanloop naar de wedstrijd vertellen we meer over het rebelse team, te beginnen met aanvoerder Marcel Meeuwis.

De bedenker, oprichter en mede-eigenaar van FC De Rebellen is Marcel Meeuwis. De oud-prof werd tijdens zijn jeugd vergeleken met Johan Cruijff. Die belofte kon hij niet inlossen, maar Meeuwis had wel een verdienstelijke carrière bij VVV Venlo, Roda JC, Feyenoord en Borussia Mönchengladbach. Al tijdens zijn voetbalcarrière kwam hij op het idee om een rebels team op te richten. 

“Je ziet tegenwoordig dat veel voetballers een eigen boek op de markt brengen en dat ze ook heel goed verkocht worden. Waarom? Deze voetballers hebben allemaal bijzondere en rebelse dingen meegemaakt en stellen zich kwetsbaar op door hun verhaal te vertellen. Dat is waar het concept van FC De Rebellen omdraait." 

Meeuwis richtte een voetbalteam op, maar verzorgt met de oud-profvoetballers ook theatershows, voetbalquizzen, lezingen en voetbaltrips met de 'voetballimo'. In 2017 werd de FOX Sports DOC: Niemand wordt geboren als een rebel gemaakt over het bonte gezelschap. (FOX Sports)

FC De Rebellen speelt op zaterdag 1 juni tegen een amateurteam bij 'De Wedstrijd van je Leven'. Stem hier op jouw favoriete team. 

De Wedstrijd van je Leven wordt zaterdag 1 juni LIVE uitgezonden op FOX Sports 

 

 FOX Sports DOC: Niemand wordt geboren als rebel