FC De Rebellen
FC De Rebellen - © FOXSports.NL

FC De Rebellen: samen 118 interlands

19 april 2019
FC De Rebellen bestaat uit een markante verzameling ex-voetballers. We zetten de blikvangers op een rijtje.

Twee van de bekendste en beruchtste spelers bij De Rebellen zijn Glenn Helder en Andy van der Meijde. De eigenwijze buitenspelers hadden ondanks hun uitbundige levensstijl allebei een mooie internationale carrière. Helder speelde voor Sparta Rotterdam, Vitesse, Benfica, Arsenal, RBC Roosendaal en TOP Oss. De linksbuiten kwam tot vier interlands waaronder het cruciale kwalificatieduel tegen Ierland, waar Helder werd omringd door tien (ex-)spelers van Ajax.

Van der Meijde kende zijn sportieve hoogtepunt bij Ajax, waar hij wordt herinnerd om zijn pose na de openingstreffer tegen AS Roma in de Champions League. In het shirt van Oranje leverde hij de assist voor de 1-1 van Ruud van Nistelrooij tegen Duitsland op het EK van 2004. Van der Meijde speelde zeventien keer in Oranje. 

118 Interlands

In totaal kwam het gezelschap tot 118 interlands, mede door de inbreng van zaalvoetbalinternational Edwin Grünholz. De oud-speler van ADO Den Haag, RBC Roosendaal en Roda JC ontwikkelde zich in de zaal tot een ster en speelde 56 in het Nederlandse zaalvoetbalinterlands. Paul Bosvelt speelde de meeste keren in Oranje op het veld: 24 keer. 

Ruben Schaken zag laat in zijn voetballoopbaan het licht en speelde zeven interlands. John de Wolf speelde er zes, Andwelé Slory kwam twee keer in actie en Pascal Bosschaart en Martijn Meerdink speelden één interland.

FC De Rebellen speelt op zaterdag 1 juni tegen een amateurteam bij 'De Wedstrijd van je Leven'. Stem hier op jouw favoriete team. (FOX Sports)

De Wedstrijd van je Leven wordt op zaterdag 1 juni LIVE uitgezonden op FOX Sports