Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic - © Pro Shots

USA Update: meer teams in MLS, Warriors pakken voorsprong in play-offs

19 april 2019
De MLS blijft groeien. De voetbalcompetitie begon in 1996 met tien clubs, maar inmiddels doen 24 ploegen mee op het hoogste niveau. De organisatie wil dat aantal de komende jaren uitbreiden naar dertig teams.

"Het profvoetbal in de Verenigde Staten en Canada bloeit op alle niveaus", zegt commissaris Don Garber van de MLS. "We denken dat er op heel veel plekken voldoende draagvlak is om een succesvolle MLS-club op te zetten."

Sinds de introductie van de MLS is de competitie langzaam gegroeid. Vorig jaar kwam Los Angeles FC erbij, dit jaar debuteert FC Cincinnati. Volgend jaar worden Inter Miami FC, eigendom van David Beckham, en Nashville SC toegevoegd aan de competitie. In 2021 komt Austin FC erbij. In Sacramento en St. Louis zijn ook concrete plannen om een voetbalclub op te richten.

Bijzondere promo Atlanta Falcons

NFL-team Atlanta Falcons heeft een bijzondere manier gevonden om het speelschema voor het nieuwe seizoen in beeld te brengen. Geheel in de stijl van de intro van hitserie Game of Thrones worden de duels op een rijtje gezet. 

NBA play-offs

De basketballers van Golden State Warriors hebben in de eerste ronde van de play-offs tegen Los Angeles Clippers weer een voorsprong genomen. De titelverdediger in de NBA won het derde duel, in het Staples Center van LA, met 132-105. De stand in de best-of-sevenserie kwam daarmee op 2-1 voor de Warriors, die enkele dagen eerder voor eigen publiek het tweede duel verrassend hadden verloren (131-135).

Denver Nuggets, de nummer twee achter de Warriors in het westen tijdens de reguliere competitie, kijken in de serie tegen San Antonio Spurs tegen een achterstand van 2-1 aan. De Spurs wonnen voor eigen publiek het derde duel met 118-108. Derrick White was met 36 punten de topschutter bij de thuisclub. LaMarcus Aldridge kwam tot 18 punten en 11 rebounds. (FOX Sports)

 

Gerelateerd