Samenvatting Future Cup: Ajax - Juventus

Juventus neemt revanche op Ajax in finale Future Cup

22 april 2019
Ajax onder 17 is er niet in geslaagd om voor de derde keer op rij de Future Cup te veroveren. De beloften verloren op Sportpark De Toekomst de finale van de leeftijdsgenoten van Juventus met 1-2.

De finale was een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar, toen Ajax dankzij twee treffers van Naci Ünüvar met 2-0 won. De inmiddels 15-jarige blikvanger tekende zaterdag in de groepswedstrijd eveneens voor het enige doelpunt tegen de jeugd van de Oude Dame.

Juventus begon ditmaal een stuk beter aan de wedstrijd. Na vijf minuten knalde Ervin Omic op schitterend wijze de openingstreffer binnen. De Italianen verdubbelden vervolgens nog voor rust de voorsprong via Cosimo da Gracia.

Ajax knokte zich in de tweede helft terug in de wedstrijd. De thuisploeg kreeg op advies van de VAR een penalty wegens hands en Neraysho Kasanwirjo faalde niet vanaf elf meter.

Juventus moest niet veel later verder met tien man na een rode kaart voor aanvoerder Michael Brentan, maar Ajax wist niet meer te profiteren van het numerieke overwicht.

Eerder op de middag legde Anderlecht beslag op de derde plaats. De Belgen versloegen Atlético Madrid met 2-0 in de troostfinale. (FOX Sports)

Gerelateerd