Halve finale: Excelsior - Heracles Almelo

eDivisie update: Frivool Heracles ten koste van Excelsior naar de finale

23 april 2019
Bryan Hessing, één van de meest ervaren spelers in de eDivisie, heeft de finale gehaald in het Xbox-seizoen van de eDivisie. Over twee wedstrijden was de eSporter van de club uit Almelo met 5-2 te sterk voor Levy Frederique (Excelsior).

Hessing staat bekend als een flamboyante speler. Hij laat regelmatig weten ontevreden te zijn over het spel, maar kan ook ontzettend euforisch reageren bij successen. Dit zal menig FIFA-speler herkennen. Het is uiterst vermakelijk om wedstrijden van Heracles in de eDivisie te kijken.

Heracles beheerst een zeer efficiënte manier om te scoren. Met een voorzet die vanuit de volley wordt gegeven knikt hij veel doelpunten binnen. Levy Frederique speelt meer door het midden vanuit de combinatie. Heracles maakte in beide wedstrijden de eerste treffers via het handelsmerk, de voorzet vanuit de lucht.

Finale

Nadat Hessing in de return op 3-0 voorsprong kwam leek het doek gevallen voor Frederique. Hij wist nog wel twee goals te maken maar dat was niet genoeg om de finale te bereiken. Heracles is op basis van de halve finale de terechte finalist. Bryan Hessing speelt met Heracles in de finale tegen de winnaar van Ajax tegen FC Groningen. De titelverdediger Dani Hagebeuk (Ajax) en Nick den Hamer (FC Groningen) komen woensdagmiddag in actie. (FOX Sports)