Halve finale: Ajax - FC Groningen

eDivisie update: Ontketend FC Groningen naar finale ten koste van topfavoriet

24 april 2019
Nick den Hamer heeft met FC Groningen de finale van het Xbox-seizoen in de eDivisie weten te bereiken. Hij is over twee wedstrijden de sterkste tegen Dani Hagebeuk van Ajax. Daarmee is de kampioen van de afgelopen twee seizoenen uitgeschakeld.

In de eerste halve finale scoorde de eSporter uit Groningen de openingstreffer. Het eerste schot op doel belandde direct in het net. Daarna zette Hagebeuk aan en kwam een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Met zijn handelsmerk kwam hij het dichtst bij de 1-1. Een lange bal over de verdediging van Groningen werd in één keer op de slof genomen. Helaas voor Ajax belandde dit schot op het dak van het doel en bleef de club uit het Hoge Noorden op voorsprong. In het restant van de wedstrijd vielen er geen doelpunten meer: 1-0 voor Groningen.

In de return wist Den Hamer weer razendsnel op voorsprong te komen. Uit een corner kon de bal worden binnen geknikt. Groningen wist enigszins geflatteerd op 2-0 te komen, wederom via een kopbal. Hagebeuk, die nog niet één keer een finale heeft gemist, kwam daardoor in grote problemen. Door een goal vlak voor rust en een goal vlak na rust, wist Ajax het toch nog spannend te maken.

Finale

Ajax kon uiteindelijk Groningen geen pijn meer doen en ligt daarmee zijn de Amsterdammers uitgeschakeld in de eDivisie. FC Groningen is met 3-2 te sterk over twee wedstrijden. Nick den Hamer gaat met FC Groningen strijden om de titel op de Xbox. Hij zal donderdagmiddag in de finale aantreden tegen Bryan Hessing van Heracles Almelo. (FOX Sports)

Finalisten eDivisie Xbox-seizoen | FOXSports.NL