Samenvatting Libertad - Grêmio

Grêmio mag dankzij Everton blijven hopen in Copa Libertadores

24 april 2019
Grêmio blijft in de race om een ticket voor de achtste finales van de Copa Libertadores. De winnaar van 2017 boekte een 0-2 overwinning bij Libertad, de koploper van Groep H.

Met de zege in Paraguay komt Grêmio op zeven punten uit vijf duels. Met nog één duel te gaan hebben de Brazilianen een punt meer dan nummer drie Universidad Católica. De concurrent uit Chile heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.

Libertad, dat de eerste vier wedstrijden in winst had omgezet, is al zeker van een plaats in de knock-outfase. Alleen de eerste twee ploegen gaan naar de achtste finales.

Everton

Everton was de grote man bij Grêmio. De Braziliaanse international tekende voor beide treffers van de bezoekers. Na een half uur kapte hij zich knap vrij en schoot hoog en hard raak.

Everton verdubbelde in de slotfase de voorsprong na een snelle counter. Hij kreeg de bal enigszins fortuinlijk mee en versloeg keeper Martin Silva met een verwoestend schot.

De doelman voorkwam in de blessuretijd erger door Jean Pyerre - niet voor het eerst - met een fraaie redding van een treffer af te houden.

Bij Grêmio viel oud-PSV‘er Diego Tardelli een kwartier voor tijd in. De aanvaller kwam tijdens het seizoen 2006/2007 uit voor de Eindhovenaren. (FOX Sports)

De wedstrijd Palestino - River Plate zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 00.15 uur LIVE op FOX Sports 4