Boston Bruins
Boston Bruins - © Pro Shots

USA Update: Wisselende emoties in Boston: Bruins door in play-offs, dompers Red Sox

24 april 2019
Boston Bruins heeft Toronto Maple Leafs opnieuw in rouw gedompeld tijdens de NHL play-offs. Voor de derde keer in de recente geschiedenis wonnen de Bruins de beslissingswedstrijd in de best-of-seven-serie tegen de Canadezen: 5-1.

Vorig seizoen zegevierde Boston eveneens in de play-offs tegen Toronto na een overwinning in de zevende wedstrijd, net als in 2013.

De twee teams hadden gedurende de eerste zes wedstrijden om en om gewonnen, waardoor de beslissing in de TD Garden van de Bruins zou vallen.

De thuisploeg nam in de eerste periode een 2-0 voorsprong via Joakim Nordstrom en Marcus Johansson. John Tavares deed nog wat terug namens de Maple Leafs, maar Sean Kuraly, Charlie Coyle en Patrice Bergeron gooiden de wedstrijd in het slot.

De Bruins treffen in de halve finales van de Eastern Conference stuntploeg Columbus Blue Jackets. De wildcard uit Ohio won de serie tegen Tampa Bay, de beste ploeg van het reguliere seizoen, met maar liefst 4-0.

 

Dompers Boston Red Sox

Iets verderop in de stad was er minder reden tot vreugde. Regerend kampioen Boston Red Sox moest in de MLB opnieuw twee nederlagen bijschrijven na een doubleheader tegen Detroit Tigers: 4-7 en 2-4.

Xander Bogaerts was in beide gevallen verantwoordelijk voor de helft van de productie van de thuisploeg. Hij eindigde de eerste wedstrijd van de dag met twee hits, twee runs en twee binnengeslagen punten dankzij twee homeruns. Tijdens het tweede duel was hij goed voor een slag en een RBI.

Boston staat inmiddels alweer op vijftien nederlagen tegenover slechts negen zeges. De nummer vier van de AL East weet alleen Baltimore onder zich (9-16). (FOX Sports)