Samenvatting Palestino - River Plate

Regerend kampioen River Plate door in Copa Libertadores na zege in Chile

25 april 2019
River Plate is doorgedrongen tot de knock-outfase van de Copa Libertadores. De Argentijnse titelhouder was in Chile met 0-2 te sterk voor Palestino. Beide teams eindigden het duel met tien man.

Met de zege komt River, de nummer twee van Groep A, op negen punten uit vijf duels. Met nog een wedstrijd voor de boeg kan de ploeg niet meer worden ingehaald door Palestino. Het Braziliaanse Internacional is zeker van de eerste plaats in de poule.

De matige wedstrijd leek na een half uur enigszins te ontvlammen. Julián Fernández, een van de drie Argentijnen in de basis van Palestino, zag geel voor een harde tackle. Bruno Zuculini van River ging eveneens in het boekje van de scheidsrechter, nadat hij had gevraagd om de prent.

De vrije trap voor de bezoekers werd vervolgens bij de tweede paal fraai binnengekopt door Javier Pinola: 0-1.

Het publiek in Santiago moest daarna geduld hebben tot na rust, toen een schot van Palestino-middenvelder Luis Jiménez rakelings langs het doel vloog.

River kreeg halverwege de tweede helft de 0-2 op een presenteerblaadje aangeboden. Na een blunder van keeper Ignacio González kon Ignacio Fernández de bal in het lege doel schuiven.

Na zijn eerdere geel kon Fernández even later ook nog een rode kaart bijschrijven voor een harde overtreding. Hij kreeg in de catacomben gezelschap van River-aanvaller Rafael Borré, die in de slotfase een tik uitdeelde. (FOX Sports)