Finale eDivisie Xbox: FC Groningen - Heracles Almelo

eDivisie update: Heracles wint Xbox-seizoen van de eDivisie na bloedstollende finale

25 april 2019
In een zinderende finale van het Xbox-seizoen in de eDivisie heeft Bryan Hessing met Heracles Almelo aan het langste eind getrokken. Hij mag daarmee gaan strijden om het landskampioenschap tegen Playstation-winnaar Dani Visser van De Graafschap.

Na een geweldig Xbox-seizoen waren zowel Den Hamer als Hessing erop gebrand de titel binnen te halen. Beide spelers stonden met zeer gespannen koppies aan de aftrap.

De beginfase van de eerste wedstrijd was zeer behoudend. FC Groningen was de ploeg met het meeste balbezit, maar tot grote kansen leidde dit nog niet. Na een kwart wedstrijd zat de eerste grote kans er direct in.  Een knap schot uit de draai belandde via de binnenkant van de paal in het doel van Heracles. In het restant van de wedstrijd was het lastig om wakker te blijven. Het was een schaakspel tussen de Groningers en de ploeg uit Almelo. Hessing liet weten in de return met een plan B te komen.

Return veel  aantrekkelijker

Omdat Bryan een 1-0 achterstand moest gaan inhalen in de return, ging hij een stuk aanvallender spelen. De eSporter gaf zelf aan: “Ik verlies liever met aanvallend spel dan dat ik verdedigend een finale ga spelen.” Heracles kwam in de eerste helft al een aantal keer dicht bij het doel van Groningen. Het handelsmerk van Hessing werd al een aantal keer ingezet om gevaarlijk te worden voor de goal. De gelijkmaker viel nog voor rust dankzij dit trucje. Daarbij wipt de Heraclied de bal op om vervolgens een voorzet uit de lucht te geven. Deze voorzetten worden door de aanvallers in FIFA 19 makkelijk tegen de touwen gekopt.

Het offensieve plan B van Heracles heeft gewerkt en daarmee begon de ploeg uit Almelo met een voorsprong aan de tweede helft. Na rust gingen de eSporters wat meer aftasten. Na driekwart wedstrijd kwamen de Groningers opnieuw op voorsprong. Na een knappe actie op de achterlijn werd de bal teruggelegd, de Braziliaanse Ronaldo schoot de bal achter de keeper van Heracles.

Hessing had na deze goal nog maar twintig virtuele minuten om de stand over twee wedstrijden weer gelijk te trekken. In tegenstelling tot de meeste aanvallen probeerde Heracles nu door het midden te combineren. Deze speelwijze werd beloond, een schot uit de draai zorgde voor de gelijkmaker. Het was tevens de laatste goal in deze wedstrijd, daardoor moest er een beslissende derde wedstrihd worden gespeeld.

Golden goal

De finale moest in het derde duel beslist worden door een golden goal. Als er na verlengen nog steeds niet zou zijn gescoord, moesten er strafschoppen worden genomen. Na een aantal speldenprikjes over en weer, viel de beslissing halverwege de tweede helft. Heracles scoorde wederom met het handelsmerk de winnende goal. Ruud Gullit kopte Heracles naar de overwinning op de Xbox. De ontlading die daarna vrijkwam bij de eSporter van Heracles is zelden vertoond. (FOX Sports)