WTA Stuttgart: Bertens vs. Kerber

IJzersterke Bertens kraakt Kerber in Stuttgart

26 april 2019
Kiki Bertens heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor de halve finales van het toptoernooi van Stuttgart. De Wateringse legde voormalig nummer een van de wereld Angelique Kerber in twee sets over de knie: 6-3, 6-4.

Bertens en Kerber, respectievelijk de mondiale nummer zeven en vijf, stonden twee keer eerder tegenover elkaar en wonnen beiden eenmaal. Deze keer was Bertens duidelijk de betere. Ze speelde agressief, met zelfvertrouwen en haar service was weer een wapen.

In de eerste set had de 27-jarige Nederlandse aan één breakpoint en één setpoint voldoende voor setwinst. Ook daarna bleef Bertens sterk spelen, ze brak de vijfde game en gaf bijna niets weg op eigen service.

In totaal moest ze slechts 14 punten toestaan tegenover de 41 die ze zelf maakten. Met een ace maakte ze het af. Bertens, die zich het meeste thuis voelt op gravel, noteerde vrijdag in totaal vijf aces. Een dag eerder sloeg ze er liefst twintig.

Hoog niveau

"Mijn service was misschien niet zo goed als donderdag maar ik haalde een hoog niveau. In de returngames was ik sterk en ik heb geen breakpoint tegen gehad dus speelde ik een erg goede wedstrijd", analyseerde Bertens haar partij.

Bertens verloor vorig jaar in Stuttgart in de eerste ronde en heeft met haar plek in de halve finales goede zaken gedaan voor haar mondiale ranking.

In de halve eindstrijd treft ze de Tsjechische nummer drie van de wereld Petra Kvitova. De tennissters zijn na vier eerdere onderlinge partijen in balans (2-2). "Het wordt een zware wedstrijd maar ik kijk er erg naar uit."(FOX Sports/ANP)

De halve finale tussen Kiki Bertens en Petra Kvitova is om 15.30 uur LIVE op FOX Sports 5