James Staal
James Staal - © ANP

USA Update: Canes slepen game 1 binnen in overtime, prachtig debuut Kieboom

27 april 2019
De tweede rondes in de NHL play-offs zijn donderdagavond begonnen. Vrijdag was het tijd voor game 1 in de ‘Battle of the underdogs’: New York Islanders vs. Carolina Hurricanes.

In een volgepakt Barclays Center in New York trok Carolina Hurricanes in overtime aan het langste eind: 0-1.

Dat in de tweede ronde van de Stanley Cup deze twee teams zouden staan, had van tevoren niemand durven dromen. Carolina Hurricanes versloeg in ronde 1, geheel tegen de verwachtingen in, regerend kampioen Washington Capitals in zeven wedstrijden. The Isles rekenden al tien dagen geleden af met Pittsburgh Penguins.

De Canes begonnen dus met een fysieke achterstand na de uitputtende reeks tegen Washington Capitals. Toch was het James Staal die na vier minuten in overtime via de schaats van Robin Lehner raak schoot.

San Jose Sharks won de eerste wedstrijd tegen Colorado Avalanche met 5-2. Brent Burns was goed voor een goal en drie assist. Het was zijn honderdste assist in de NHL play-offs. 

Prachtig debuut Carter Kieboom
Carter Kieboom sloeg vrijdag zijn eerste homerun in de MLB. Kieboom heeft een Nederlandse vader en speelt samen met broer Spencer bij Washington Nationals.

  

De jongere Kieboom maakte dit seizoen indruk bij Spring training en werd donderdag voor het eerst opgeroepen. Hij maakte zijn debuut tegen San Diego Padres en sloeg meteen een homerun, tot grote vreugde van zijn ouders. Het mocht helaas niet baten want Washington Nationals verloor uiteindelijk met 3-4. (FOX Sports)

NHL Playoffs: Blues vs Stars Game 2 zie je om 21.00 uur LIVE op FOX Sports 6

MLB: Red Sox vs Rays zie om 23.30 uur LIVE op FOX Sports 6

MLB: Braves vs Rockies zie je om 01.00 uur LIVE op FOX Sports 6

 


MLB: Red Sox vs Rays