Lars Veldwijk
Lars Veldwijk - © Pro Shots

Dit moet je weten over de Europese en Keuken Kampioen Play-Offs

zondag 19 mei
De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn ten einde. De play-offs om promotie/degradatie zijn begonnen. Hoe zien die play-offs eruit en wat staat er op het spel? Wij praten je bij.
KKD-play-offs

In de Keuken Kampioen Play-Offs zijn N.E.C. en Almere City FC dinsdag gesneuveld. Dat betekent dat er nog acht teams in de race zijn voor twee plekken in de Eredivisie.

Schema

RKC Waalwijk en SC Cambuur spelen in de volgende ronde tegen respectievelijk Excelsior en De Graafschap. Saillant detail: De Graafschap-trainer Henk de Jong maakt volgend jaar de overstap naar Cambuur, al denkt hij maar aan een ding: winnen

In de overige twee ‘kwartfinales’ spelen de vier hoogst geplaatste teams uit de Keuken Kampioen Divisie: Sparta Rotterdam tegen TOP Oss en Go Ahead Eagles tegen FC Den Bosch.

Uitslagen heenwedstrijden

Go Ahead Eagles en FC Den Bosch hebben gelijk gespeeld in de heenwedstrijd, het werd 2-2 in Deventer.

RKC heeft goede zaken gedaan door thuis te winnen van Excelsior. In Waalwijk werd het 2-1 voor de ploeg van Fred Grim. 

Sparta Rotterdam heeft een grote stap gezet naar de volgende ronde door met 0-2 uit te winnen bij TOP Oss.

De Graafschap verzuimde op bezoek bij Cambuur te winnen. De ploeg uit Doetinchem stond bijna de gehele tweede helft met een man meer en mistte ook nog een strafschop: 1-1.

Uitslagen heenwedstrijden play-offs | FOXSports.NL

Uit de vier wedstrijden komen vier winnaars, waarbij de twee Eredivisie-ploegen beide een tweeluik afwerken tegen een Keuken Kampioen Divisie-club. De winnaars van deze finales spelen volgend seizoen op het hoogste voetbalniveau van Nederland.  

Speelschema Keuken Kampioen Play-Offs | FOXSports.NL

Data

De wedstrijden in de tweede ronde starten op 19 mei en de returns worden gespeeld op 22 mei. De finalewedstrijden vinden plaats op 25 en 28 mei.

Europese Play-Offs

Zaterdag is er afgetrapt in de Europese Play-Offs. FC Utrecht en FC Groningen wonnen respectievelijk van Heracles Almelo en Vitesse. Dinsdag zijn de returns in de halve finales: 

Programma play-offs Europees voetbal | FOXSports.NL