Xander Bogaerts (rechts)
Xander Bogaerts (rechts) - © ANP

USA Update: Bogaerts verslaat Profar in Oranje-onderonsje, St. Louis Blues op voorsprong

30 april 2019
Xander Bogaerts heeft met Boston Red Sox het onderonsje met Jurickson Profar van Oakland Athletics winnend afgesloten. Mede dankzij twee binnengeslagen punten van de Red Sox-ster zegevierde de regerend kampioen in eigen huis met 9-4.

Oranje-international Profar opende in de tweede inning de score namens de A's met een honkslag, waarmee hij twee man over de thuisplaat hielp.

De bezoekers liepen uit naar een 0-4 voorsprong, voordat de Red Sox in het derde bedrijf mede dankzij Bogaerts langszij kwamen. De op Aruba geboren korte stop was goed voor twee punten met een bal die over buitenvelder Ramon Laureano zeilde.

Michael Chavis bezorgde Boston vervolgens met drie runs uit twee hits een veilige marge, die niet meer in gevaar kwam.

Ozzie Albies

Ozzie Albies van Atlanta Braves was eveneens succesvol. De tweedehonkman hielp zijn ploeg aan een 3-1 overwinning op San Diego Padres.

Albies zette de stand in de derde inning met een honkslag op 2-1, waarna hij even later met een homerun de eindstand bepaalde.

St. Louis Blues

In de NHL play-offs heeft St. Louis Blues een 2-1 voorsprong genomen in de best-of-seven-serie tegen Dallas Stars na een 3-4 zege in Texas.

Pat Maroon werd de held van St. Louis. De buitenspeler tekende anderhalve minuut voor tijd voor de winnende treffer. (FOX Sports)