Logan Couture (rechts) en Timo Meier
Logan Couture (rechts) en Timo Meier - © ANP

USA Update: Sharks op voorsprong dankzij hattrick-held Couture, Angels winnen weer

1 mei 2019
San Jose Sharks heeft een 2-1 voorsprong genomen in de NHL play-offs tegen Colorado Avalanche. De ploeg uit Californië won de derde wedstrijd uit de best-of-seven-serie met 2-4 in Denver.

De gevierde man bij de Sharks was Logan Couture. De 30-jarige Canadees maakte het verschil met zijn eerste hattrick ooit in de play-offs.

Couture opende de score in de eerste periode en zag ploeggenoot Timo Meier even later de voorsprong verdubbelen.

Colorado knokte zich terug via Nathan MacKinnon en Matt Nieto, maar 65 seconden na de gelijkmaker sloeg Couture opnieuw toe. Hij maakte de 2-3 op aangeven van Meier en bepaalde in de laatste minuut de eindstand door de puck van grote afstand in een leeg net te mikken.

Angels winnen weer

In de MLB begint Los Angeles Angels weer wat kleur op de wangen te krijgen. De ploeg van Andrelton Simmons boekte een 4-3 zege op Toronto Blue Jays.

Voor de hekkensluiter van de AL West, die medio april een reeks nederlagen moest incasseren, was het alweer de vierde overwinning in vijf wedstrijden.

De ogen in Anaheim waren gericht op rookies Griffin Canning en Vladimir Guerrero Jr. Canning maakte zijn debuut op de heuvel bij de Angels, terwijl Guerrero zijn eerste uitwedstrijd speelde voor Toronto.

Canning won de strijd der debutanten. De 22-jarige pitcher verschalkte zijn eerste tien tegenstanders op rij, was goed voor zes strike-outs en stond vier hits toe in 4.1 innings.

Guerrero Jr., wiens vader vorig jaar werd opgenomen in de Hall of Fame, eindigde met 0 voor 2 en twee vrije lopen in het stadion waar Guerrero Sr. in het verleden hoge ogen gooide. De negenvoudige All-Star kwam tussen 2004 en 2009 uit voor de Angels.

Simmons droeg twee hits en een run bij aan de zege van de thuisploeg en schitterde in het veld. (FOX Sports)