Jonathan Schoop (l)
Jonathan Schoop (l) - © ANP

USA Update: Mega-homerun voor Schoop, Machado voor 300 miljoen opgelicht

2 mei 2019
Jonathan Schoop had een riant aandeel in de 6-2 zege van Minnesota Twins op Houston Astros met een gigantische homerun.

Daarmee zette hij de eerste twee punten op het scorebord voor de Twins, die het seizoen met achttien overwinningen in 28 wedstrijden - en de koppositie in de American League - uitstekend zijn begonnen.

De Nederlander dacht niet lang na toen hij een bal aan de binnenkant van de slagzone geworpen kreeg en stuurde de bal richting de derde ring in Target Field. Het was zijn vijfde homerun van het nog prille seizoen.

Machado bestolen

En dan triest nieuws: Manny Machado tekende onlangs een megacontract van 300 miljoen dollar bij San Diego Padres, maar is sinds afgelopen nacht weer terug bij af. Blooper - de mascotte van Atlanta Braves - lichtte de kortestop op klaarlichte dag op:

De Padres kwamen dit drama niet meer te boven en verloren uiteindelijk met 5-1 van de Braves, al sloeg Machado wel een homerun. Nederlander Ozzie Albies was belangrijk met twee honkslagen, waaronder een ​triple​.

Hurricanes pakken 3-0 voorsprong

Carolina Hurricanes lijkt hard op weg naar de finale van de Eastern Conference in de NHL. In eigen huis pakte de verrassing van dit seizoen de derde overwinning op rij op New York Islanders, waardoor de ploeg nog een wedstrijd verwijderd is van de finale in het oosten.

Lang was het spannend, maar in de derde periode brak Justin Williams bij een 2-2 stand de wedstrijd open. Daarna liepen de ​Canes​ uit naar een 5-2 overwinning. En dat leverde mooie beelden op:

Trail Blazers trekken stand gelijk

Portland Trail Blazers heeft de stand weer in balans gebracht in het play-offduel met Denver Nuggets in de NBA. In de Pepsi Arena in Denver verrasten de Blazers door met 97-90 te winnen. Dinsdag hadden de Nuggets in eigen huis nog met 121-113 gewonnen.

De mannen uit Portland kwamen goed uit de startblokken in Denver. Na het eerste kwart hadden ze een voorsprong van vijf punten om dit in het tweede kwart uit te bouwen naar een marge van vijftien.

De Nuggets kwamen nog wel terug maar spannend werd het niet meer. CJ McCollum (20 punten) en Enes Kanter (15 punten en 9 rebounds) waren de belangrijkste spelers namens de bezoekers. (FOX Sports/ANP)