Naast de eer en het prijzengeld staat er zondag in de finale van de TOTO KNVB Beker tussen Willem II en Ajax voor de Tilburgers ook nog een Europees ticket op het spel.

Willem II heeft momenteel nog altijd twee ijzers in het vuur om zich te kwalificeren voor Europees voetbal, waarbij het veroveren van de beker de kortste weg richting Europa is. De winnaar van de finale in De Kuip plaatst zich normaliter direct voor de derde kwalificatieronde van de Europa League.

Ajax

Als Ajax de ‘dennenappel’ zou grijpen, is er sprake van een ander scenario. Aangezien de Amsterdammers als landskampioen of als runner-up al zeker zijn van een plaats in een Champions League-voorronde, schuift bij winst hun Europa League-ticket door.

Het startbewijs voor de derde kwalificatieronde gaat in dat geval naar Feyenoord, de nummer drie van de Eredivisie. Het ticket voor de tweede voorronde komt dan toe aan de nummer vier na afloop van de reguliere competitie (momenteel AZ). In dit scenario nemen de nummers vijf tot en met acht van de ranglijst deel aan de play-offs om Europees voetbal.

Willem II

Indien Willem II, de huidige nummer acht van de Eredivisie, alsnog eindigt op de plaatsen vier tot en met zeven én de beker pakt, dan gaat de nummer acht van de ranglijst naar de play-offs.

Willem II heeft met nog twee competitiewedstrijden te gaan een achterstand van drie punten op nummer zeven Vitesse. FC Groningen, de huidige nummer negen, volgt Willem II op twee punten. (FOX Sports)

Willem II - Ajax zie je zondag vanaf 16.00 uur (voorbeschouwing) en 18.00 uur (aftrap) LIVE op FOX Sports 1 en het open kanaal van FOX