Samenvatting Hamburger SV - FC Ingolstadt

HSV en Van Drongelen vergooien titelkansen na nieuwe zeperd

4 mei 2019
De malaise bij Hamburger SV duurt voort. De voormalig Bundesliga-Dino kon zaterdag voor de zesde keer op rij niet winnen, waardoor de titelhoop zo goed als zeker verloren is.

HSV was lang de topkandidaat om te promoveren naar de Bundesliga, maar de laatste weken zat de klad er flink in. Al vier wedstrijden werd er in de 2. Bundesliga niet gewonnen, tussendoor was RB Leipzig ook te sterk in de DFB Pokal. Zaterdag leek een geschikt moment voor de ommekeer, want nummer zeventien FC Ingolstadt kwam op bezoek. 

Niets was minder waar, want de mogelijke degradant won liefst met 0-3. Dario Lezcano opende de score in de eerste helft, waarna Thomas Pledl de marge in het tweede bedrijf verdubbelde. Het slotakkoord was voor Marcel Gaus, waardoor HSV met liefst 0-3 verloor.

Door de nieuwe nederlaag is het gat met koploper 1. FC Köln zes punten, laatstgenoemde ploeg heeft wel nog een wedstrijd te goed. Hetzelfde geldt voor nummer drie Union Berlin, dat bij winst op Darmstadt zondag de tweede plek van SC Paderborn kan overnemen. (FOX Sports

Thomas Pledl
Thomas Pledl
Thomas Pledl