Samenvatting Willem II - Ajax (korte versie)

Ajax verslaat Willem II met ruime cijfers en pakt TOTO KNVB Beker

5 mei 2019
Ajax heeft op overtuigende wijze de TOTO KNVB Beker gewonnen. De Amsterdammers versloegen Willem II in de finale met 0-4. Klaas-Jan Huntelaar (tweemaal), Daley Blind en Rasmus Kristensen zorgden voor de productie in de 101ste bekerfinale.

Ajax begon de finale in De Kuip met Huntelaar in de spitspositie. David Neres begon op de bank bij Ajax terwijl Willem II begon met vijf verdedigers. Die verdedigingslinie kreeg zeven minuten voor rust de eerste dreun te verwerken, toen Blind na een slimme kopbal doelman Timon Wellenreuther verschalkte. 

Een kleine minuut later moest de Duitse doelman wederom een bal uit het doel vissen, nadat Huntelaar het eindstation was van een fraaie aanval.Ajax voetbalde makkelijk en kreeg weinig weerstand van de Tilburgse defensie, toen Huntelaar na 67 minuten zijn tweede van de avond maakte. Het slotakkoord kwam van de voet van Kristensen. De Deen plaatste de bal met een puik schot langs Wellenreuther en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4. Het is de eerste prijs voor Ajax sinds de landstitel in 2014.

Na 1834 dagen mocht de club uit de hoofdstad eindelijk weer eens feestvieren. Ajax deed dat redelijk bescheiden want de honger naar succes is nog niet gestild. Komende woensdag is Tottenham Hotspur in Amsterdam voor een beslissend duel om een plaats in de finale van de Champions League.

Ajax is ook nog maar twee competitiezeges verwijderd van de 34ste landstitel. De club won de 'dubbel' in 2002 voor de laatste keer. (FOX Sports/ANP)