Nederlander Xander Bogaerts met zijn vijfde

USA Update: 'X-man' Bogaerts belangrijk voor Red Sox met grand slam

6 mei 2019
Xander Bogaerts heeft Boston Red Sox zondag aan een overwinning van 9-2 geholpen op Chicago White Sox. De Nederlandse international noteerde voor de vijfde keer in zijn loopbaan een grand slam.

Daardoor sloeg X-man met een klap vier punten over de thuisplaat.

Na een zwakke seizoensstart hebben de Red Sox de weg omhoog gevonden. De regerend kampioen in de MLB heeft na 35 wedstrijden nu 17 wedstrijden gewonnen en staat nu derde in de American League East achter Tampa Bay Rays en aartsrivaal New York Yankees.

Grootverdiener 

De 26-jarige Bogaerts verlengde begin april zijn contract bij Boston Red Sox met zeven jaar. De Arubaanse honkballer won met zijn club al twee keer de World Series, in 2013 en 2018.

De nieuwe verbintenis levert hem in totaal zo'n 132 miljoen dollar op, ruim 117 miljoen euro. Bogaerts is daarmee de best verdienende sporter uit het Koninkrijk der Nederlanden.

Feest in San Diego

Kenley Jansen had een minder goede dag. De Nederlandse closer van Los Angeles Dodgers kreeg een walk-off grand slam om z'n oren. Hunter Renfroe bracht San Diego in extase door met twee uit in de negende inning de score van 4-5 naar 8-5 om te toveren.

De Dodgers staan desondanks nog bovenaan in de National League West met 22 overwinningen en 14 nederlagen. De ploeg uit LA verloor de afgelopen twee seizoenen in de World Series. San Diego staat derde in de NL West met 19 zeges en 16 verliesbeurten.

Spanning in NBA

Denver Nuggets is in de tweede ronde van de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA op gelijke hoogte gekomen met de Portland Trail Blazers. Jamal Murray had met 34 punten een groot aandeel in de overwinning van zijn ploeg: 116-112.

Denver Nuggets en Portland Trail Blazers hebben in de best-of-sevenserie nu allebei twee wedstrijden gewonnen. De vijfde ontmoeting is dinsdag in Denver.

Ook Toronto Raptors en Philadelphia 76ers zijn op weg naar een spannende ontknoping. De vierde wedstrijd eindigde in 101-96 voor de Raptors. Kawhi Leonard kwam tot 39 punten en veertien rebounds voor de Raptors. Na vier duels is de stand 2-2. (FOX Sports/ANP)