Na een jaar afwezigheid kan FC Köln vanavond om 22.15 uur weer zeker zijn van Bundesliga-voetbal. Dan moet er een punt gepakt worden tegen Greuther Fürth. Geen probleem zou je zeggen, ware het niet dat niemand in de Tweede Bundesliga lijkt te willen promoveren.

Wie naar de stand kijkt, zal het opvallen dat er bovenin weinig gewonnen wordt. Sterker nog: de volledige top acht (!) verloor de laatste wedstrijd.

Stand in de Tweede Bundesliga | FOXSports.NL

Hamburger SV

Het dieptepunt was zaterdag, toen traditionsverein Hamburger SV thuis met 0-3 onderuitging tegen laagvlieger Ingolstadt. In de laatste zes wedstrijden pakte HSV - dat vorig jaar samen met Köln degradeerde - slechts twee punten. Daardoor staat HSV nu vierde, wat met twee wedstrijden te gaan niet genoeg is voor play-offs voor promotie.

HSV kan zichzelf echter een goede dienst bewijzen door zaterdag te winnen van Paderborn, de huidige nummer twee. In dat geval stijgen de Hamburgers in ieder geval een plekje en is de droom van promotie nog steeds dichtbij.

Wie dan wel?

Ondanks dat Köln de laatste twee wedstrijden heeft verloren heeft de club nog steeds de beste papieren om te promoveren: de voorsprong op nummer drie Union Berlin bedraagt zes punten met na maandagavond nog twee wedstrijden te spelen. Oftewel: een punt is genoeg voor promotie.

Mocht de ploeg onverhoopt winnen van Greuther Fürth is Köln zelfs kampioen van de Tweede Bundesliga en terug waar de club hoort: op het hoogste niveau. (FOX Sports)

Greuther Fürth - FC Köln zie je maandag vanaf 20.30 uur LIVE op FOX Sports 4

Gerelateerd

Stand