Boston Bruins
Boston Bruins - © ANP

USA Update: Bruins verder in play-offs NHL, Avalanche sleept beslissingsduel uit het vuur

7 mei 2019
Boston Bruins heeft zich geplaatst voor de finale van de Eastern Conference. De nummer drie van het reguliere seizoen in de NHL was in Game 6 met 0-3 te sterk voor Columbus Blue Jackets.

Met de zege kwamen de Bruins op een onoverbrugbare 4-2 voorsprong tijdens de best-of-seven-serie in de tweede ronde van de play-offs.

Voor Boston waren David Krejci, Marcus Johansson en David Backes trefzeker. Goalie Tuukka Rask was goed voor 39 saves namens de bezoekers.

De Bruins treffen Carolina Hurricanes in de finale van de Eastern Conference. De ploeg uit North Carolina veegde in de vorige ronde New York Islanders met 4-0.

Western Conference

In de halve eindstrijd van de Western Conference is de spanning nog altijd om te snijden. Colorado Avalanche wees in de zesde wedstrijd San Jose Sharks met 4-3 terug, waarmee de stand in de serie op 3-3 kwam.

Gabriel Landeskog was de gevierde man bij Colorado. De captain tekende in overtime voor de winnende goal. Marc-Edouard Vlasic had in de slotfase van de reguliere speeltijd namens de Sharks een verlenging uit het vuur gesleept door de 3-3 te maken.

De beslissende zevende wedstrijd staat woensdagnacht in San Jose op de rol. De winnaar ontmoet Dallas of St. Louis in de finale van de Western Conference. (FOX Sports)