ATP Madrid: Ferrer vs. Bautista Agut

Ferrer stelt pensioen nog even uit na Spaanse thriller tegen Bautista Agut

7 mei 2019
David Ferrer kan zijn tennispensioen nog even uitstellen. De Spanjaard speelt in eigen land zijn laatste toernooi in Madrid, maar won dinsdag in drie sets van landgenoot Roberto Bautista Agut: 6-4, 4-6, 6-4.

De voormalig speler uit de top tien kondigde een tijd geleden zijn afscheid aan als proftennisser. Het ATP-toernooi in Madrid zou zijn laatste zijn, maar in de eerste ronde moest Ferrer gelijk vol aan de bak. Bautista Agut was de tegenstander, een Spaanse thriller was het gevolg. 

De eerste set ging gelijk op, waarna Ferrer aan het langste eind trok: 6-4. Voor de tweede set gold precies hetzelfde, alleen won Bautista Agut nu met 6-4. Een derde set moest de beslissing brengen en daarin brak Ferrer zijn mede-Spanjaard meteen. De break voorsprong hield hij vast, alvorens hij op eigen service de wedstrijd uitserveerde: 6-4. 

Door de zege stoot Ferrer door naar de volgende ronde in Madrid en stelt hij zijn pensioen nog even uit. Zijn volgende opponent is de Duitser Alexander Zverev. (FOX Sports)