Jurickson Profar helpt Oakland-pitcher aan

USA Update: Profar helpt Athletics aan zege én ‘no-hitter’, Blues door in play-offs

8 mei 2019
Pitcher Mike Fiers van Oakland Athletics heeft voor de tweede keer in zijn carrière een ‘no-hitter’ afgeleverd. Mede dankzij twee runs en een geweldige vang van Oranje-international Jurickson Profar wonnen de A’s met 2-0 in eigen huis van Cincinnati Reds.

Voor Fiers was het de tweede keer in zijn loopbaan dat hij geen enkele slag hoefde toe te staan. De 33-jarige werper tekende in 2015 namens Houston Astros voor zijn eerste schone lei.

Fiers werd de 35ste pitcher in de historie met meerdere no-hitters achter zijn naam. Hij is pas de zevende werper die het kunstje bij verschillende teams flikt.

Fiers had 131 worpen nodig om het karwei te klaren. Hij stond twee vrije lopen toe en was goed voor zes strike-outs.

De pitcher kreeg onder meer hulp van Profar en Ramon Laureano in het veld. De op Curaçao geboren tweedehonkman maakte met een fraaie vang een klap van Kyle Farmer onschadelijk, terwijl een zeker lijkende homerun van Joey Votto in de handschoen van Laureano eindigde.

Profar was ook met de knuppel van cruciaal belang. Hij sloeg met een tweehonkslag in de tweede inning het eerste punt binnen en tekende in het zevende bedrijf voor een homerun.

Maroon held in Saint Louis

In de NHL plaatste St. Louis Blues zich voor de finale Western Conference. De ploeg uit Missouri was in Game 7 met 2-1 te sterk voor Dallas Stars, waarmee de stand in de best-of-seven-serie op 4-3 kwam.

Patrick Maroon werd de held van het thuispubliek. De in Saint Louis geboren winger maakte in de tweede verlenging de winnende treffer.

De Blues treffen in de volgende ronde de winnaar van de tweestrijd tussen Colorado Avalanche en San Jose Sharks. De twee teams spelen woensdag een beslissende zevende wedstrijd. (FOX Sports)

Game 7 tussen San Jose Sharks en Colorado Avalanche zie je woensdagnacht om 03.00 uur LIVE op FOX Sports 6