WTA Madrid: Garcia vs. Kvitova

Kvitova treft Bertens na zege op Garcia

8 mei 2019
Titelverdedigster Petra Kvitova heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het tennistoernooi van Madrid. De Tsjechische nummer 2 van de wereld versloeg de Française Caroline Garcia in twee sets: 6-3 6-3. In de kwartfinale neemt Kvitova het op tegen Kiki Bertens, een herhaling van de finale van vorig jaar.

De weg naar weer een ontmoeting met de Nederlandse nummer 7 van de mondiale ranking leek op papier lastig. Garcia won drie keer in zeven ontmoetingen met Kvitova. De voormalige nummer twee van de wereld kon op het gravel in Madrid aardig weerstand bieden aan Kvitova. Garcia had echter geen antwoord op de sterke servicebeurten van de titelhoudster. Drie breaks waren daarom ruim voldoende voor de 29-jarige Tsjechische om zich naar de kwartfinale te slaan.

Kvitova, finaliste dit jaar op de Australian Open, heeft op gravel goede ervaringen tegen Bertens. In Stuttgart, het toernooi dat ze vorige maand won, versloeg ze Bertens in de halve finale. In de eindstrijd van vorig jaar boog Bertens in drie sets voor Kvitova.

"Jammer dat we nu al in de kwartfinale tegen elkaar spelen. De finale zou beter zijn geweest", zegt Kvitova over het aanstaande duel met Bertens. "In Stuttgart heb ik natuurlijk al van haar gewonnen maar hier zal het anders zijn. Ik ga me goed voorbereiden zodat ik Kiki weer kan verslaan." (ANP)