ATP Madrid: Djokovic vs. Chardy

Djokovic heeft het één set lastig tegen Chardy, Cilic volgende opponent

9 mei 2019
Novak Djokovic heeft donderdag de kwartfinale van het ATP-toernooi in Madrid bereikt. De Serviër had het één set lastig tegen Jeremy Chardy, maar ging uiteindelijk relatief eenvoudig naar de kwartfinale: 6-1, 7-6.

Daarin ontmoet Djokovic Marin Cilic, die in drie sets afrekende met Laslo Djere. Laatstgenoemde had nog knap de van blessureleed teruggekeerde Juan Martín Del Potro uitgeschakeld in de vorige ronde. 

Waar Cilic een set moest toestaan, lukte het Djokovic wel om zijn tegenstander in twee sets te verslaan. Het eerste bedrijf ging vliegensvlug naar de nummer één van de wereld (6-1), de tweede set was een ander verhaal. Chardy hield goed stand en dreef Djokovic tot het uiterste, maar kon tegelijkertijd de Australian Open-winnaar niet breken. 

Een tiebreak volgde en daarin was Djokovic de sterkste. Zo gaat de Djoker naar de kwartfinale. Later in het toernooi wacht mogelijk Roger Federer, dan moet de Zwitser wel afrekenen met Gaël Monfils en Dominic Thiem. De Oostenrijker versloeg Fabio Fognini in twee sets (6-4, 7-5) en staat al in de kwartfinale. (FOX Sports)

Gerelateerd