ATP Madrid: Federer vs. Monfils

Federer vecht zich langs Monfils en mag op voor revanche tegen Thiem

9 mei 2019
Roger Federer heeft zich donderdag naar een zege op Gaël Monfils geknokt. De Zwitser won de eerste set nog met 6-0, maar moest daarna vol aan de bak. Uiteindelijk zorgde een allesbeslissende tiebreak voor de beslissing: 6-0, 4-6, 7-6.

Federer, die voor het eerst sinds drie jaar weer een toernooi op gravel speelt, versloeg in de vorige ronde Félix Auger-Aliassime met kinderlijke eenvoud. Donderdag leek Federer opnieuw weinig moeite te hebben, want hij tenniste Monfils in de eerste set van het kastje naar de muur: 6-0.

Monfils zocht motivatie en pepte zich aan het begin van de tweede set op. Bij punten toonde hij veel emotie, waarna hij Federer voor het eerst brak op zijn service. Niet veel later werd Monfils terug gebroken, maar dat bracht hem niet van de leg. De Zwitser had immers moeite zijn service te behouden en hier profiteerde de nummer achttien van de wereld van. Monfils sleep de tweede set binnen met 6-4 en ging in het derde bedrijf door waarmee het bezig was. 

Monfils liep uit naar een 4-1 voorsprong, maar Federer gaf niet op. De voormalig nummer één van de wereld tenniste agressief, behield zijn eigen service en brak Monfils vervolgens terug. Ondanks lastige servicegames hield Monfils stand en kreeg hij zelfs twee matchpoints. Federer speelde ze weg, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Hierin was Federer de sterkste: 7-3. 

In de kwartfinale treft Federer niemand minder dan Dominic Thiem. De Oostenrijker kwam Federer recentelijk nog tegen in Indian Wells. Na een heuse thriller won de nummer vijf van de wereld het ATP-toernooi in de Verenigde Staten, Federer zal gebrand zijn op revanche. (FOX Sports)