WTA Madrid: Halep vs. Bencic

Halep te sterk voor Bencic en ontmoet mogelijk Bertens in finale Madrid

10 mei 2019
Simona Halep heeft vrijdag de finale van het WTA-toernooi in Madrid bereikt. In drie sets was de Roemeense te sterk voor Belinda Bencic: 6-2, 6-7, 6-0.

De voormalig nummer één van de wereld won dit jaar nog geen toernooi, maar het gravelseizoen belooft doorgaans veel goeds voor Halep. In Madrid speelt de gravelkoningin op haar favoriete ondergrond en dat was in de eerdere ronden al zichtbaar, toen ze zonder grootse moeite steeds doorkwam.

Vrijdag leek eenzelfde verhaal werkelijkheid te worden, toen Halep de eerste set met kinderlijke eenvoud won van Bencic: 6-2. De tweede set ging echter gelijk op, waarna Bencic in de tiebreak een derde set uit het vuur sleepte. Hierin zette Halep een tandje bij en liep ze uit naar liefst 6-0. 

In de finale van het WTA-toernooi in de Spaanse hoofdstad speelt ze tegen Kiki Bertens of Sloane Stephens. De Nederlandse verloor vorig jaar de finale in Madrid van Petra Kvitova, maar uitgerekend de Tsjechische dolf donderdag het onderspit tegen de nummer zeven van de wereld. (FOX Sports

Gerelateerd