ATP Madrid: Federer vs. Thiem

Thiem knikkert Federer na meeslepend gravelgevecht uit Madrid

10 mei 2019
Dominic Thiem heeft vrijdag voor de tweede keer in korte tijd Roger Federer pijn gedaan in drie sets. In Madrid kwam de Oostenrijker kwam terug na een achterstand en knikkerde hij de Zwitser uit het toernooi: 3-6, 7-6, 6-4.

In de finale van Indian Wells ontmoetten beide tennissers elkaar nog, toen dolf Federer na een ware thriller het onderspit. In Madrid leek de voormalig nummer één van de wereld revanche te nemen, want de eerste set ging makkelijk naar Federer: 6-3. 

De tweede set ging meer gelijk op en beide heren stevenden af op een tiebreak. Die kwam er ook en wat volgde was een gevecht voor óf de setwinst óf de zege. Liefst een 24 punten kwamen eraan te pas en uiteindelijk trok Thiem aan het langste eind: 7-6 (13-11). 

In de allesbeslissende set brak Thiem Federer al snel, maar de Zwitser, die eerder dit jaar zijn 100ste toernooizege boekte, kwam terug. De servicegame die volgde brak Thiem echter meteen weer, waardoor de nummer vijf van de wereld de wedstrijd uit kon serveren. Dit deed hij ook, waardoor Thiem naar de halve finale gaat van het ATP-toernooi in Madrid. Daarin wacht een volgende kraker, Novak Djokovic is dan de tegenstander. (FOX Sports