ATP Madrid: Nadal vs. Wawrinka

Nadal kent weinig genade met Wawrinka, mooie halve finale in aantocht

10 mei 2019
Rafael Nadal is met kinderlijke eenvoud doorgedrongen tot de halve finale van het ATP-toernooi in Madrid. Stan Wawrinka was geen partij voor de Spaanse gravelkoning: 6-1, 6-2.

Ondanks het vele blessureleed dat Nadal gekend heeft, kwam hij al tijdens het gravelseizoen al in Monte Carlo, Barcelona en Madrid in actie. Op laatstgenoemde toernooi stootte hij simpel door naar de kwartfinales, waar Wawrinka de tegenstander was.

De Zwitser probeerde dapper partij te bieden, maar Nadal was simpelweg te sterk. De voormalig nummer één van de wereld won de eerste set met 6-1, waar de onderstaande forehand een van de hoogtepunten was. Met uiterste precisie plaatste Nadal de bal met een forehand in de hoek, het was tekenend voor zijn optreden van vrijdagavond.

Ook in de tweede set was Nadal namelijk ontketend. Wawrinka hield tot 2-2 stand, maar werd daarna gebroken. Bij een stand van 4-2 brak Nadal Wawrinka opnieuw, waardoor Rafa de wedstrijd uitserveerde en naar zich toetrok: 6-2. 

In de halve finale van het ATP-toernooi in Madrid ontmoet Nadal Stefanos Tsitsipas. Het Griekse talent rekende in een thriller af met Alexander Zverev: 7-5, 3-6, 6-2. Mocht Nadal van Tsitsipas winnen, dan wacht Novak Djokovic of Dominic Thiem in de finale. Laatstgenoemde versloeg vrijdag Federer in drie sets. (FOX Sports)

Gerelateerd