Samenvatting Eintracht Frankfurt - Mainz 05

Frankfurt lijkt Champions League mis te lopen na nederlaag tegen Mainz

12 mei 2019
Eintracht Frankfurt is in eigen huis tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen in de Bundesliga. De verliezend halve finalist van de Europa League verloor met 0-2 van Mainz 05 en lijkt daarmee naast een Champions League-ticket te grijpen.

De bezoekers, met Jean-Paul Boëtius in de basis, sloegen vlak na rust twee keer toe. Anthony Ujah scoorde in een tijdbestek van vier minuten twee keer.

Bij Frankfurt zat Jetro Willems niet bij de wedstrijdselectie. Jonathan de Guzmán viel in de tweede helft in. Frankfurt werd afgelopen donderdag nog uitgeschakeld in de Europa League. Chelsea was na strafschoppen te sterk.

Bij een overwinning had de ploeg van trainer Adi Hütter naar plaats vier op de ranglijst kunnen gaan. Een plek die recht geeft op de groepsfase van de Champions League.

Frankfurt bezet nu de zesde plek met slechts één punt achterstand op nummer vier Borussia Mönchengladbach. De vijfde plek, op dit moment in handen van Bayer Leverkusen, levert een ticket voor de Europa League op. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand