Robert Bortuzzo
Robert Bortuzzo - © ANP

USA Update: St. Louis Blues naast San Jose Sharks dankzij 'unlikely hero'

14 mei 2019
St. Louis Blues heeft de stand gelijkgetrokken in de finale van de Western Conference in de NHL. De ploeg uit Missouri vertrok bij San Jose Sharks met een 2-4 zege op zak.

Met de overwinning staan de beide ploegen weer in evenwicht in de best-of-seven-serie: 1-1. De Sharks wonnen twee dagen eerder de eerste wedstrijd met 6-3.

Jaden Schwartz en Vince Dunn schoten maandagnacht de Blues op een 0-2 voorsprong, voordat Logan Couture binnen twee minuten twee keer trefzeker was namens de Sharks. De Canadese topscorer van dit naseizoen kwam daarmee op dertien goals in de play-offs.

Robert Bortuzzo

Het was echter Robert Bortuzzo die de unlikely hero van de avond werd. De 30-jarige verdediger hielp met zijn eerste treffer in de play-offs ooit St. Louis aan een 2-3 voorsprong. Het was tevens pas zijn vijftiende goal in 366 NHL-wedstrijden.

Oskar Sundqvist maakte in de slotfase het karwei af door de 2-4 te maken. (FOX Sports)

Game 3 tussen Carolina Hurricanes en Boston Bruins zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 6

Game 3 tussen St. Louis Blues en San Jose Sharks zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 6