Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens kan maandag nummer twee van de wereld zijn

16 mei 2019
Kiki Bertens kan komende maandag de nummer twee op de wereldranglijst worden. Dan moet de Nederlandse wel de finale halen van het WTA-toernooi van Rome en Petra Kvitova en Karolina Pliskova voortijdig worden uitgeschakeld.

Dankzij de overwinning op Carla Suárez Navarro in de derde ronde is zij de huidige nummer drie op de wereldranglijst - Angelique Kerber - inmiddels voorbij.

Omdat nummer twee Simona Halep donderdag in de tweede ronde verrassend verloor van Marketa Vondrousova (2-6, 7-5, 6-3), wankelt ook de positie van de Roemeense.

Halep verliest namelijk een sloot punten, omdat zij vorig jaar zegevierde in Rome. Mocht Bertens de finale halen is zij Halep in ieder geval voorbij.

Kanttekening

Daar staat echter tegenover dat nummers vijf en zes - Petra Kvitova en Karolina Pliskova - vlak achter Bertens staan en bij toernooiwinst de tweede positie bereiken.

Beide Tsjechische speelsters zitten in het onderste deel van het schema en kunnen dus niet allebei de finale halen. Bertens zit in het bovenste deel van het schema.

Nummer één 

Een ding is zeker: Bertens is maandag niet de nummer één van de wereld. Naomi Osaka heeft een straatlengte voorsprong op de rest en zit bovendien nog in het toernooi. Osaka en Bertens komen elkaar mogelijk tegen in de kwartfinale. (FOX Sports)

Gerelateerd