ATP Rome: Federer vs. Coric

Federer ontsnapt in Rome na spannende driesetter tegen Coric

16 mei 2019
Roger Federer is in de derde ronde van het graveltoernooi van Rome ontsnapt aan uitschakeling. De Zwitserse tennisser, als derde geplaatst, knokte zich tegen Borna Coric terug in de tiebreak van de derde set: 2-6, 6-4, 7-6 (7).

Federer keek in de beslissende tiebreak tegen een achterstand van 4-6 aan. De Kroaat Coric wist zijn twee wedstrijdpunten niet te verzilveren en moest vervolgens alsnog buigen. Federer bereidt zich in Rome voor op het graveltoernooi van Roland Garros, dat eind deze maand van start gaat. Hij zou eigenlijk niet in de hoofdstad van Italië spelen. Na zijn uitschakeling in de kwartfinale van het toernooi van Madrid besloot hij zich alsnog in te schrijven.

Federer kwam donderdag tweemaal in actie. Hij kende in de tweede ronde weinig problemen met de Portugese gravelspecialist João Sousa: 6-4 6-3.

Djokovic

Ook Novak Djokovic staat in de kwartfinale van het toernooi van Rome. De nummer éénn van de wereld was in de derde ronde veel te sterk voor de Duitser Philipp Kohlschreiber: 6-3 6-0. De Serviër versloeg donderdag in de tweede ronde ook al de Canadees Denis Shapovalov (6-1 6-3). (ANP)